{{Message}}

Wond & genezing

Een wond is een verbreking van de continuïteit van weefsel, veroorzaakt door een trauma of pathologische aandoening

Iedereen heeft wel eens een wond of een wondje. Een wond kan op verschillende manieren ontstaan. Zo kun je te maken hebben met acute wonden zoals je die bijvoorbeeld bij EHBO tegenkomt. Dit zijn wondjes of wonden die vaak snel genezen. Dat is echter niet altijd het geval. Indien het wondgenezingsproces verstoord is en de wond langer open blijft (>14-21 dagen) dan spreken we van een complexe wond. 
Naast wonden kunt u ook last hebben van andere huidaandoeningen Deze kunnen zich bijvoorbeeld laten zien in de vorm van wondjes, schilfertjes, blaasjes of plekjes op de huid, maar soms gaat de oorzaak verder of dieper dan de huid zelf.

De oorzaak en omliggende factoren van acute wonden, complexe wonden en huidaandoeningen verschillen van elkaar, dit heeft ook gevolgen voor het genezingsproces.


Lijn

Acute wonden

Wonden beginnen altijd als een acute (verse) wond en genezen vanzelf, maar er kunnen factoren zijn die de genezing belemmeren.   

Complexe wonden

Complexe wonden zijn wonden die verstoord worden in het genezingsproces. dit kan een biologische of fysiologische oorzaak hebben.

Huidaandoeningen

Selecteer op de volgende pagina de huidaandoening waarvoor u een advies wilt hebben en u krijgt inzicht in hoe u de aandoening het beste kunt behandelen.

Genezingsproces

De genezing van een wond is van verschillende factoren afhankelijk en doorloopt een aantal fasen voordat hij genezen is.

Klinion maakt gebruik van cookies.

Om de website van Klinion goed te laten werken en u de beste online ervaring te bieden, gebruiken we analytische en functionele cookies.