{{Message}}

Huidaandoeningen

Een smetplek is een in de grote huidplooien gelokaliseerde, oppervlakkige huidaandoening welke zich kenmerkt door altijd roodheid (erytheem) aan beide zijden van de plooi. Daarnaast kunnen een of meerdere van de volgende symptomen voorkomen: maceratie (verweking), fissuren (scheurtjes), erosies, een nattende huid of korstvorming.

Bron: V&VN: Landelijke multidisciplinaire richtlijn
Probeer allereerst zoveel mogelijk oorzakelijke factoren voor smetten te verminderen. Voorkom huid-op-huid contact door bijvoorbeeld een stuk Engels Pluksel tussen de huidplooien te plaatsen. Houd huidplooien droog en voorkom overmatig transpireren. Een goede huidverzorging is van essentieel belang. 

Gebruik daarvoor huid PH neutrale huidverzorgingsproducten. Smeer de huid om deze te beschermen in met een barrière crème. Zalven kunnen ook goed aangebracht worden op Engels pluksel. Let er hierbij op dat de zalf op de wollige zijde wordt aangebracht. De wollige structuur houdt de zalf goed op zijn plaats.

Als er sprake is van een infectie behandel deze dan met Mesitran Soft, deze wondgel doodt binnen aanzienbare tijd alle schadelijke wondbacteriën.

Behandeltips:
• Consulteer een arts indien de smetplek niet binnen 2 weken verdwenen is

Klinion maakt gebruik van cookies.

Om de website van Klinion goed te laten werken en u de beste online ervaring te bieden, gebruiken we analytische en functionele cookies.