{{Message}}

Huidaandoeningen

Huidschimmels groeien in de huid, de nagels of de haren van mensen of dieren. Soms kan bij een verminderde weerstand van de huid een schimmelinfectie ontstaan. Dit geeft rode plekken met schilfers, en meestal jeuk. De behandeling bestaat uit 2 keer per dag antischimmelcrème smeren tot twee weken nadat de huid genezen is.
Schimmelinfecties van de huid en/of nagels genezen uiterst zelden spontaan. Laat u voor de behandeling van voet- en nagelschimmels adviseren door uw huisarts of pedicure. Onderstaande leefregels en adviezen dienen enkel ter informatie en vervangen niet de adviezen van uw huisarts of pedicure.

Hygiëne:
Overmatige wassen met gewone zeep bevordert de kans op schimmelinfecties door verstoring van de zuurgraad van de huid. Wassen met huid Ph neutrale producten van Klinion Personal Care is aan te bevelen. Klinion Personal Care producten bevatten namelijk het natuurlijke melkserum dat de zuurgraad van de huid niet aantast. Let op dat u de huid goed droogdept, ook tussen de tenen. Verschoon uw handdoek regelmatig. Verzorg de huid van uw voeten met bijvoorbeeld Klinion Personal Care Barrier Cream. Deze crème voedt, verzorgt en beschermt de huid. Wanneer de huid in goede conditie is, wordt de kans op infectie kleiner. Wissel regelmatig van schoenen zodat deze de kans krijgen tussentijds te drogen (Vochtige schoenen zijn een goede voedingsbodem voor schimmels). Ontsmet al uw schoenen tijdens de behandeling van uw voet-/ nagelschimmel met een schimmeldodend middel. (bijvoorbeeld MycoCure of Daktarin poeder, of laat u adviseren door uw apotheek of pedicure).

Algemene maatregelen bij voetschimmel:
• Gebruik dagelijks schone sokken.
• Draag geen knellende schoenen en loop niet op blote voeten (draag altijd slippers).
• De doorbloeding van de voet moet goed zijn, lopen bevordert de doorbloeding.
• Zwemmen en baden in zout water remt de schimmelgroei.
• Diabetici dienen te zorgen voor goede instelling van de insuline.

 Producten die u bij de behandeling van voet- en nagelschimmel kunt gebruiken:

Klinion Mesitran : Honingzalf Doodt schimmels en bacteriën. Verkrijgbaar bij apotheek en pedicure(-groothandel).
• MycoCure spray : Specifiek werkzaam tegen schimmels. Bevat onder andere Tea Tree olie, verkrijgbaar bij apotheek, drogist en gezondheidswinkels en pedicuregroothandel. Beste resultaat wordt behaald indien MycoCure in combinatie met Mesitran wordt gebruikt. Lees onderaan dit artikel meer over deze combinatietherapie.
• Klinion Personal Care Wash Lotion: Voor reiniging van de huid zonder de zuurgraad te verstoren. Verkrijgbaar/te bestellen bij apotheek en pedicure(-groothandel).
• Klinion Personal Care Foot Cream :Voor verzorging en bescherming van de huid zonder de zuurgraad te verstoren. Verkrijgbaar/te bestellen bij apotheek en pedicuregroothandel.

Behandeladvies combinatietherapie Mesitran en MycoCure: 

Bij schimmelnagels de aangetaste delen van de nagel zo ver mogelijk laten verwijderen (door de pedicure). Voor een goed resultaat is het aan te bevelen 1 maal per 6 weken de pedicure de aangedane nagel te laten verzorgen. Bij voet- en nagelschimmel dagelijks voeten wassen met water of met Klinion Personal Care Wash Lotion. Goed droogdeppen met een schone handdoek. Géén gewone zeep gebruiken! ’s Ochtends (en eventueel ‘s middags) sprayen met Mycocure op de nagel en of de aangetaste huid. 

’s Avonds Mesitran honingzalf op de aangedane huid of nagel(s) aanbrengen en schone katoenen sokken aandoen (of de aangedane huid bedekken met een gaasje, vastplakken met fixatiepleister). Aangedane nagels kunt u afplakken met een pleister. Het mee behandelen van schoenen, heet wassen van handdoeken en sokken (80 graden) is noodzakelijk om herbesmetting te voorkomen. 

Het is noodzakelijk bovengenoemde adviezen gedurende de gehele behandelperiode vol te houden. De nagel is pas weer gezond wanneer het aangetaste deel helemaal is uitgegroeid. Dit kan wel tot 12 maanden duren. Behandelingen duren lang en moeten ook als de huid of nagel er genezen uitziet nog enkele weken worden voortgezet. 

Raadpleeg regelmatig uw huisarts of pedicure.

Klinion maakt gebruik van cookies.

Om de website van Klinion goed te laten werken en u de beste online ervaring te bieden, gebruiken we analytische en functionele cookies.