{{Message}}

Acute wonden

Blaren

blaren De meeste blaren ontstaan door wrijving van bijvoorbeeld schoeisel.

Blaren kunnen echter ook andere oorzaken hebben hitte (brandblaren) of doorliggen. De behandeling van een blaar is dan ook afhankelijk van de oorzaak.

Overleg met een arts wanneer de blaren zijn ontstaan door hitte (brandblaren) of doorliggen of wanneer u diabetes heeft. Deze verwondingen hebben veelal extra behandeling nodig. 


Blaren-Behandeling

Behandeling gesloten blaar Een gesloten blaar, zonder pijn kun je beschermen met bijvoorbeeld een blarenpleister of een dunne wondpleister (Kliniplast Soft of Kliniplast Comfort). 

Behandeling open blaar
Een open blaar wordt behandeld als een open wondje. Breng eerst een bacteriedodende wondgel (Mesitran Soft) aan om eventuele infectie te voorkomen en de genezing van het wondje te stimuleren. Dek het wondje af met een dunne wondpleister (Kliniplast Comfort).

Behandeltips
• Verwissel de wondpleister elke dag. Inspecteer de wond op ontstekingsverschijnselen zoals roodheid, warmte, zwelling, pijn en functieverlies. Raadpleeg de huisarts bij koorts of als het ontstane wondje gaat infecteren.
• Een blarenpleister hoeft pas verwisseld te worden wanneer deze voor 3/4e verzadigd is. De gellerende werking van deze pleister versnelt de wondgenezing

Klinion maakt gebruik van cookies.

Om de website van Klinion goed te laten werken en u de beste online ervaring te bieden, gebruiken we analytische en functionele cookies.